درباره موفقیت و انسانهای موفق و راههای رسیدن به موفقیت درکسب و کار و بازاریابی شبکه ای
 

روان‌شناسی جالبی درباره ی خواب دیدن

همه ما تقریبا یک‌سوم از زندگی‌مان را در خواب به‌سر می‌بریم. اما این‌قدر که از واقعیت‌های بیداری‌مان آگاهی داریم، از خواب‌مان کمتر می‌دانیم. دکتر حسین ابراهیمی مقدم، روان‌شناس و مدرس دانشگاه، با ظرایف و دقایق این دنیای راز آلود ما را بیشتر آشنا می کند .در این مقاله با مطالبی مواجه می شوید که بسیاری از سوالات عجیب شما را پاسخ می دهد، مثل : تعبیر خواب،رویا،...

 

همه ما تقریبا یک‌سوم از زندگی‌مان را در خواب به‌سر می‌بریم. اما این‌قدر که از واقعیت‌های بیداری‌مان آگاهی داریم، از خواب‌مان کمتر می‌دانیم. دکتر حسین ابراهیمی مقدم، روان‌شناس و مدرس دانشگاه، با ظرایف و دقایق این دنیای راز آلود ما را بیشتر آشنا می کند .

 

 

 

آقای دکتر! آیا این درست است که مغز ما در هنگام خواب استراحت می‌کند؟

 

واقعیت این است که مغز ما در دوره‌هایی از خواب حتی از زمان بیداری هم فعال‌تر است! لذا اینکه گفته شود در هنگام خواب مغز استراحت می‌کند، اصلا باور درستی نیست!

در انسان، هنگام تولد، مدت خواب حداکثر میزان خود را دارد و بین 20 تا 22 ساعت در شبانه‌روز است، سپس به تدریج از میزان آن کاسته می‌شود و در هنگام بلوغ به کمی بیش از 8 ساعت می‌رسد. متوسط مقدار خواب در بزرگسالان 5/7 ساعت است. البته اختلافات انفرادی زیادی نیز در نیاز به خواب و مدت آن مشاهده می‌شود.

 

 

مکانیزم عصبی به خواب رفتن چیست؟

 

در هنگام خواب به تدریج از سطح هوشیاری کاسته می‌شود. سطح هوشیاری با فعالیت‌ نورون‌های کورتکس مخ مربوط است. فعالیت نورون‌های کورتکس هم به نوبه‌ خود تحت تاثیر پیام‌های تحریک کننده و باز دارنده‌ای قرار دارد که از تشکیلات مشبک به کورتکس می‌رسد. ضمنا در هنگام خواب سیناپس‌های بازدارنده‌ای که به خصوص از تشکیلات مشبک، پل مغز و بصل‌النخاع سرچشمه می‌گیرند و انتقال‌دهنده شیمیایی آنها سرتونین است،به کار می‌افتند. به همین جهت است که در هنگام خواب به سروتونین مغز افزوده می‌شود و اگر در مغز جانوران بیدار هم سروتونین تزریق کنیم به خواب می‌روند.

 

 

خواب چه آثاری دارد؟

 

برای جواب به این سوال اجازه بدهید ابتدا مثالی مطرح کنم. فرض بفرمایید که شما پشت فرمان خودروی خود نشسته و استارت می‌زنید. چه اتفاقی می‌افتد؟ انرژی از باتری برای روشن شدن ماشین بسیج می‌شود و خودرو شما روشن می‌شود. اگر اعمالی از این دست مثل روشن شدن خودرو، استفاده از کولر یا روشن کردن چراغ‌ها و برف‌پاک‌کن را در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که باید خیلی زود باتری خودرو خالی و شارژ شود ولی واقعیت این است که دینام خودرو وظیفه شارژ دوباره باتری را به عهده دارد و تا وقتی دینام سالم است باتری شما به راحتی خالی می‌کند و خودروی شما خوب استارت می‌زند ولی اگر دینام خراب باشد،مشکلات شروع می‌شود.در بدن ما هم خواب نقش همان دینام را بازی می‌کند و باعث می‌شود پرانرژی باشیم. قطعا با کسانی برخورد کرده‌اید که صبح‌ها برای انجام امور انرژی لازم را ندارند یا افراد افسرده‌ای که انگیزه‌ انجام فعالیت را ندارند، معمولا کم انرژی هستند و به طور عمده مشکل خواب دارند یا به عبارتی خوب شارژ نمی‌شوند.

 

 

 

این شارژی که شما می‌گویید بدنی است یا روانی؟

 

خب، خواب مراحل متعددی دارد که توضیح آن از حوصله این مقاله خارج است ولی به طور کلی 2 نوع خواب داریم: REM و NonREM. مرحله REM زمانی اتفاق که می‌افتد که همان‌طور که فرد خوابیده و چشم‌ها بسته‌اند ولی چشم در چشم خانه (حدقه) حرکت می‌کند، حتی با چشم غیر مسلح هم می‌توان دید که چشم فردی که خوابیده حرکت می‌کند. اگر فرد را در این مرحله از خواب بیدار کنیم، به طور عمده گزارش می‌دهد که داشته خواب می‌‌دیده است. این مرحله بیشتر شارژ روانی بدن را در پی دارد. درمرحله دیگر خواب یا NonREM یعنی خوابی که چشم‌ها حرکتی ندارند، فرد کمتر گزارش خواب دیدن را دارد.این مرحله بیشتر شارژ بدنی را بر عهده دارد.

 

 

کدام خواب مهم‌تر است؟

 

البته هر دو مهم هستند ولی پژوهش‌هایی که انجام داده‌ایم نشان داده است که محرومیت از خواب REM تاثیرات و پیامدهای ناگوارتری را در پی داشته است.در آزمایشی روی یک استخر آب جزایر کوچکی درست کردیم که روی هر یک گربه‌ای می‌توانست به صورت ایستاده قرار بگیرد ولی جای کافی برای دراز کشیدن نداشت. لازم به یادآوری است که گربه‌ها می‌توانند به صورت ایستاده در خواب NonREM باشند ولی به محض رفتن به خواب REM به آب افتاده و بیدار ‌شدند. در چنین گربه‌های خانگی که از خواب REM محروم شدند به سرعت نشانه‌های بیماری‌های روان تنی، لاغری، بی‌اشتهایی و تحریک‌پذیری غیرعادی ظاهر شد و این گربه‌های دست‌آموز خانگی به گربه‌های وحشی تبدیل شدند.اگر آزمایش ادامه یابد گربه‌ها بر اثر لاغری شدید می‌میرند. در پژوهش‌ دیگری که روی عده‌ای داوطلب انجام شده با محروم ساختن آنها از خواب REM و مقایسه آنها با افراد دیگری که از خواب NonREM محروم می‌شدند نشان داد که در افرادی که از خواب REM محروم شده بودند.

 

به تدریج نشانه‌های بیماری‌های روان ‌تنی همراه با بی‌اشتهایی، تحریک‌پذیری غیرعادی و اختلالات دستگاه گردش خون و گوارش و نشانه‌های اسکیزویید مانند بی‌توجهی به محیط به وجود آمد، مسلما ادامه آزمایش غیراخلاقی بود!

 

پس همان ‌طور که می‌بینید حذف یا محرومیت از خواب مخصوصا خواب REM به سرعت اختلالاتی را به وجود می‌آورد و مقاومت کامل در برابر بی‌خوابی کامل، حداکثر 6 روز است! بنابراین مقاومت انسان در برابر بی‌خوابی کمتر از مقاومت در برابر بی‌غذایی است!

 

 

چرا خواب REM این قدر مهم است؟

 

ببینید؛ در خواب REM ما خواب می‌بینیم و خواب دیدن در روان‌شناسی از اهمیت زیادی برخوردار است. ما معتقدیم که خواب حل تعارض‌های دوران گذشته فرد است.لذا فرد در خواب و با خواب دیدن سعی در تنظیم و تعدیل مسایل فکری، روحی، تعارضات و مشکلات خود دارد. به همین خاطر است که تعبیر خواب در روان‌‌شناسی از اهمیت خاصی برخوردار است. البته تعبیر خواب روان‌شناسی با تعبیر خواب یک معبر خواب‌گذاری، فرق دارد چرا که بعد از خواب‌گذاری قصد پیش‌گویی آینده فرد را از روی خواب او دارد ولی یک روان‌شناس از روی تعبیر خواب به ریشه‌های برخی ناکامی‌ها و تعارض‌های زندگی گذشته فرد پی می‌برد و به عبارتی شخصیت فرد را مورد بررسی قرار می‌دهد.

 

 

بین خواب دیدن زن و مرد هم تفاوتی وجود دارد؟

 

بله؛ به عنوان مثال، فرض بفرمایید که بین خواب زن‌ها و مردها تفاوت‌هایی وجود دارد؛ مثلا خانم‌ها بیشتر خواب‌های سریالی می‌بینند! حتی در یک شب چند قسمت خواب و یا در چند شب پشت‌سر هم دنباله‌ خواب‌های قبلی خود را بیشتر می‌بینند و البته از این بابت خوشبخت‌ترند چرا که مردها معمولا خواب‌های یک قسمتی می‌بینند و متاسفانه در این خواب‌های کوتاه عمدتا به ناکامی هم می‌رسند و حتی در خواب هم به خواسته خود دست نمی‌یابند!

 

 

آیا می‌توان ادعا کرد که از روی خواب می‌توانیم به شخصیت افراد پی ببریم؟

 

البته جواب صریح به این سوال کمی سخت است ولی می‌توان گفت که از روی خواب می‌توان به مشکلات و دغدغه‌هایی که فرد با آنها درگیر بوده است پی برد. بالطبع مشکلات فرد، نوع زندگی، سبک شناختی و شیوه کنار آمدن با مسایل را مشخص می‌کند. مثلا فرض بفرمایید عده‌ای از برخی خواب‌های تکراری گله دارند. احتمالا این افراد تعارض حل نشده‌ای دارند که به کرات در خواب خود را نشان می‌دهدیا افراد افسرده بیشتر خواب مرده، قبرستان، تاریکی و... می‌بینند. برعکس افراد شنگول خواب‌هایی با زمینه‌های جنسی یا شهوانی بیشتر می‌بینند. اگر فردی خواب بسیار در هم بر هم و به هم ریخته‌ای ببیند نشان‌دهنده فکر بسیار به هم ریخته و نامنظم اوست. معمولا وسواسی‌ها خواب را با جزییات ریز می‌بینند و با همان جزییات هم تعریف می‌کنند. پس می‌بینند که تا حدی می‌توان به دنیای درونی فرد پی ببرد.

 

 

پس تعبیر خواب روان‌شناسی نباید کار سختی باشد؟

 

دقیقا بر عکس؛ بسیار سخت است، چرا که کار به همین جا ختم نمی‌شود! مثلا از طرفی برخی خواب‌ها معنای سمبولیک یا نمادین دارند. به عبارتی دیدن یک چیز خاص در خواب می‌تواند معنای چیز دیگری را بدهد. مثلا دیدن برگ درخت یا کاغذ می‌تواند نشانه‌ای از زنانگی تلقی شود.برخی خواب‌ها را هم خیلی ارزشمند تلقی نمی‌کنیم. مثلا فرض کنید خواب‌هایی که با شرایط لحظه‌ای و گذرای فرد در ارتباط است؛ مثلا من مراجعی داشتم که تعریف می‌کرد که خواب می‌دیده در سرمای قطب اسیر است و وقتی با لرز و سرما از خواب می‌پرد متوجه می‌شود که در سرمای زمستان پنجره اتاق بازمانده و سرمای سختی وارد اتاق شده است. مسلما این خواب‌ها خیلی ارزش تفسیری ندارند.

 

 

 

چرا در زمان‌های معینی بیداریم و در زمان‌های دیگر، خواب؟

 

مدلی تحت عنوان مدل پردازش متضاد خواب و بیداری این پدیده را توضیح می‌دهد. مطابق این مدل دو فرآیند متضاد در مغز بر تمایل آن برای به خواب رفتن یا بیدار ماندن زمان می‌رانند.

این دو فرآیند عبارت‌اند از سایق اعتدالی خواب (حالت‌هایی که در جاندار وجود دارد و جاندار را به طرف آن سوق می‌دهد مانند سایق تشنگی) و فرآیند بیدار باش ساعت‌مدار.

 

سایق (سوق‌دهنده) اعتدالی خواب فرآیندی شناختی است که می‌کوشد مقدار خواب لازم برای داشتن سطح پایداری از بیدار باش در طول روز را تامین کند. این سایق در تمام طول شب فعال است ولی در طول روز هم عمل می‌کند. در سراسر روز نیاز به خوابیدن دم به دم شکل می‌گیرد. اگر شب قبل خیلی کم خوابیده باشیم، در طول روز تمایل قابل‌توجهی برای به خواب رفتن خواهیم داشت.

 

فرآیند بیدار باش ساعت مدار فرآیندی در مغز است که باعث می‌شود هر روز در زمان معینی از خواب بیدار شویم. این فرآیند تحت کنترل ساعت زیستی است و چرخه‌های شبانه‌روزی 24 ساعته را در کنترل دارد. از تعامل این دو فرآیند متضاد چرخه روزانه خواب و بیداری ما به وجود می‌آید. خواب یا بیدار بودن ما در هر لحظه به قدرت این دو فرآیند نسبت به هم بستگی دارد. در طول روز فرآیند بیدار باش ساعت مدار معمولا بر سایق خواب غلبه دارد ولی از سرشب به بعد با بیشتر شدن قدرت عزم خوابیدن، گوش به زنگی و بیدار باش ما رو به کاهش می‌گذارد. در اواخر شب ساعت زیستی ما را به خواب دعوت می‌کند.

 

آیا می‌توانیم محتوای رویاهای خودمان را کنترل کنیم؟

 

روان‌شناسان نشان داده‌اند که امکان کنترل محتوای رویا تا حدودی وجود دارد. به این صورت که محیط آنها را عوض می‌کردند یا به افراد، پیش از خواب القاهایی می‌کردند و بعد محتوای رویاهایی را که در پی آن به وجود می‌آمد، تحلیل می‌کردند.

 

در یک مطالعه، پژوهشگران تاثیر زدن عینکی با شیشه‌های قرمز به مدت چند ساعت پیش از خواب را آزمایش کردند. گرچه پژوهشگران هیچ گونه القای واقعی صورت نداده بودند و شرکت‌کنندگان نیز هدف آزمایش را نمی‌دانستند، گزارش بسیاری از شرکت‌کنندگان حاکی از آن بود که محتوای دیداری رویای‌شان ته رنگ قرمزی داشت.

 

آزمایش هم در مورد تاثیر تلقین آشکار پیش از رویا انجام شد: از شرکت‌کنندگان خواستند تا سعی کنند در مورد آن ویژگی شخصیتی که دوست دارند از آن آنها باشد، رویایی ببینند. بیشتر آنها لااقل یک رویا دیده بودند که می‌شد صفت محبوب‌شان را در آن تشخیص داد. با وجود این یافته‌ها در بیشتر مطالعات شواهد چندانی دال بر اینکه محتوای رویا را بتوان واقعا کنترل کرد، به چشم نمی‌خورد.

چرا ایرانی ها سرطان می گیرند؟!

چرا ایرانی ها سرطان می گیرند؟!

پایگاه خبری و معتبر “تندرستی طبیعی آمریکا” اخیرا” فهرستی از غذاهایی را منتشر کرده که مصرف روزانهء آنها می تواند منجر به ابتلای به انواع سرطان ها شود

به گزارش شبکه مجازی آستان به نقل   پارسینه این گزارش مبتنی بر مطالعات علمی منابع دانشگاهی و تحقیقاتی در آن کشوراست و شانزده مادهء غذایی را در می گیرد که مصرف یازده مورد آن در ایران رواج کامل و فراگیر دارد . تنها در یک سال گذشته بیش از یک میلیون و پانصد هزار مورد از ابتلای به سرطان در آمریکا گزارش شده که در آنها ردپای مصرف روزانهء این غذاهادیده میشود . در این گزارش علمی ، علل سرطانزایی هر کدام از این غذاها بطور مجزا و کامل توضیح داده شده که من وارد همهء جزئیات دقیق علمی آنها نمی شوم . نکتهء مهم و هشدار دهنده اینجاست که برخی از این غذاها جزو مواد غذایی اصلی و دائمی ماایرانی ها هستند ، در نتیجه ، اساسا” غذاها و نوع تغذیهء ما ایرانی ها سرطان زا هست . بهرحال این هم فهرست خوراکی ها ونوشیدنی های سرطان زایی که مصرفشان بین ما و آمریکایی ها مشترک است ، همراه با توضیحات لازمی که در خصوص مصرف آنها در ایران به آنها افزوده ام 

1 میوه جات : میوه جاتی که پای درختشان کودها و سموم علف کش از قبیل آترازین ، فسفات ، تیودیکراب ،  داده شده باشد ویا روی خود آنها سم پاشیده شده باشد . بخشی از این سموم از طریق درخت جذب شده و وارد میوه میشوند و برخی دیگر نیز رویمیوه می نشینند و از طریق پوست میوه جذب آن میشوند . در هر دو حالت ، این مواد شیمیایی و سموم نه از میوه جدا می شوند ونه با شستن آن از بین می روند . در نتیجه وارد بدن انسان میشوند و بتدریج فرد را مبتلا به سرطان می کنند . به عبارتی دیگر ،میوه جات که روزگاری خوردنشان به عنوان موثرترین راه طبیعی برای جلوگیری از سرطان شناخته میشدند ، حالا خودشان تبدیلبه عاملی جهت ابتلای به سرطان شده اند . اگر به باغ های میوه در ایران سری بزنید ، به سرعت متوجه میشوید که باغداران ایرانی برای پرورش محصولات و مراقبت از درختان خود تا چه حد و به چه شکل بی حساب و کتابی از کودها و سموم مختلف وبسیار خطرناک استفاده می کنند ، بی آنکه کوچکترین نظارتی بر کار آنها وجود داشته باشد .

2 رب گوجه فرنگی : اگرچه همهء غذاهای کنسروی ، به دلیل مواد نگهدارندهء شیمیایی که در آنها وجود دارند بطور بالقوه سرطانزا هستند ، اما کنسروهای گوجه فرهنگی و رب گوجه فرنگی به دلیل خاصیت اسیدی بسیار بالایی که دارند ، مواد شیمیاییموجود در کنسرو – و از جمله بی پی ای – را بسیار بیشتر از دیگر مواد غذایی جذب می کنند . مواد شیمیایی موجود در رب گوجه فرنگی ، بعد از مصرف ، به سرعت جذب بدن شده و جدای از اختلالی که در تکثیر سلول های بدن ایجاد می کنند ، به مغز انساننیز لطمه وارد نموده و بیش از همه ، کودکان را دچار اختلال ذهنی می کنند . در آمریکا و اروپا به پدر و مادرها توصیه می شود که
مراقب باشند تا کودکانشان از غذاهایی که در آنها رب گوجه فرنگی استفاده شده است مصرف نکنند اما در ایران عموم والدین ازاین موضوع اطلاعی ندارند .

3 کالباس ، سوسیس و همبرگر (غذاهای پرورده) : اگر تکه ای گوشت تازه را حتی در یخچال نگهداری کنید ، بعد از چند روزبتدریج تیره و خشک و بدبو می شود . اما اگر کالباس یا سوسیس و همبرگر را در همین حالت قرار دهید ، بسیار دیرتر از گوشت  تازه تیره و یا بدبو می شوند . طعمشان نیز برای چندین روز تازه باقی می ماند . علت این ماندگاری آن است که در گوشتهای کالباس ، سوسیس و همبرگر مقادیرزیادی نمک و مواد شیمیایی ، و از جمله فسفات و نیترات سدیم ، را ریخته اند  که برای مدتی طولانی رنگ و طعم آنها را تازه وروشن نگه دارد و از فساد آن نیز جلوگیری کنند . این نمکها و مواد شیمیایی به شدت سرطانزا هستند . اگر در کنار سوسیس وکالباس و همبرگر ، خیارشور را هم قرار دهیم ، خطر جدی تر می شود . البته منظور این نیست که با چند بار استفاده از کالباس وسوسیس و خیارشور و همبرگر فرد قطعا” دچار سرطان می شود ، اما اگر این مواد غذایی تبدیل به خوراک روزانه  و یا هفته ایچند بار  کسی شوند  ، باید انتظار داش که دیر یا زود علائم سرطان در وی را دیده شوند . متاسفانه ساندویچ خوردن و استفاده ازکالباس و خیارشور جزو غذاهای ساده و محبوب ما ایرانی ها شده است .


4 ماهی  : تا به امروز همهء پزشکان و کارشناسان علم تغذیه ما را تشویق کرده اند که برای سالم ماندن و از جمله مبتلا نشدنبه بیماری هایی مانند سرطان ، ماهی مصرف کنیم .اما کسی به ما نگفته است که چه نوع ماهی هایی را مصرف نکنیم . بعد از خلیج فارس که مهمترین منبع تامین کنندهء ماهی درکشور است ، حوضچه های پرورش ماهی ها بتدریج در حال تبدیل شدن به دومین منبع غذاهای دریایی ایرانیان است و دریایمازندران در رتبهء سوم قرار دارد . خلیج فارس به شدت آلوده است . کارخانه های عظیم پتروشیمی در شمال آن ، و بویژه درمنطقهء بندرماهشهر و بندر خمینی ، پسمانده های مایع و مذاب شیمیایی خود را به شکل وحشتناکی ، و بدون محدودیت خاصی ، درخلیج فارس می ریزند و آنچنان فاجعه ای را رقم زده اند که خوردن حتی صد گرم از ماهی هایی که در شمال خلیج فارس ، و بویژه در منطقهء دریایی بندرماهشهر ، صید شده باشند می تواند آسیب جدی به مغز ، کبد ، طحال و سیستم عصبی و سلول های مغزی مصرف کننده بزند . در حال حاضر وضعیت بقدری وخیم شده است که به دلیل آلودگی آب های خلیج فارس به  سرب و جیوه ودیگر فلزات سنگین ، صید ماهی در برخی از نقاط آن – قانونا” – ممنوع شده ولی در عمل همچنان ادامه دارد .در واقع با توجه به پخش آلودگی شیمیایی ، همهء ماهی هایی که در خلیج فارس صید می شوند سرطانزا هستند . ماهی های پرورشی نیز به دلیل تغذیهء غیر طبیعی ، مصرف مواد آنتی بیوتیک و رشد دهندهء مصنوعی و نیز حوضچه های آلوده ای که در آنهارشد می کنند ، تبدیل به یکی از مواد غذایی سرطانزا شده اند . دریای مازندران هم  چندان وضعیتی بهتر از خلیج فارس وحوضچه های پرورش ماهی ندارد و ماهی های صید شده در آن نیز می تواند منجر به بروز بیمارهای مختلفی شود .

5 چیپس سیب زمینی : تردی و طعم شور چیپس های سیب زمینی با ذائقهء ما ایرانی ها سازگار است ، در نتیجه مردم ایران بهسرعت چیپس خور شده اند . چیپس جدای از مقدار زیادی چربی ، نمک و کالری که دارد و از این جهت می تواند برای سلامتی زیان آور باشد ، حاوی موادی شیمیایی از قبیل طعم و رنگ مصنوعی و نیز مواد نگهدارنده است که مصرف روزانهء آنها بسیارخطرناک و سرطانزا است . مدتی هست که خوردن چیپس و ماست و موسیر در ایران باب شده و مصرف این غذای خطرناک به گونهای ساده و راحت برای کودکان نیز تبلیغ میشود . خطر مصرف پفک نیز البته دست کمی از چیپس ندارد .

شش روغن های گیاهی : متاسفانه تبلیغات بازرگانی چنان ذهن مردم را فریب داده اند که گویی مصرف روغن های گیاهی نه تنهامضر نیستند بله خیلی هم خاصیت دارند! روغن های گیاهی موجود در بازار هیدروزینه هستند . یعنی در واقع بعد از بدست آوری، چیزی شبیه به کره بوده اند اما در فرایندی شیمیایی به شکلی روان و با رنگ های مختلفی که دیده می شوند در آمده اند تابتوانند بازارپسند شده و برای مدتی طولانی سالم بمانند و بدبو نشوند . در تبلیغات بازرگانی همچنین گفته میشود که روغن گیاهی حاوی امگا هست که برای بدن مفید است . اما در واقع امگای مفید ، امگای۳  است که در ماهی های سالم و برخی سبزیجات وجوددارد . اما روغن های گیاهی بطور طبیعی نه محتوی امگای ۳ بلکه حاوی امگای ۶ هستند که به شدت سرطانزاست . شاید در کل دنیاکسی به اندازهء مردم خاورمیانه ، و بویژه ایرانیان ، از غذاهای سرخ شده و چرب مصرف نکند و در مجموع ، غذاهای ایرانی بدونروغن و چربی تهیه نمی شوند .

7 ترشی جات ، شوری جات و آجیل های شور : اسید ، نیترات و نمک سه مادهء اصلی هستند که در تولید ترشی جات ، شوریجات و آجیل های شور از آنها استفاده میشود . ترکیب اسید و نیترات و نمک در واقع بمبی می شود که روند تولید و تکثیر سلولهای بدن را مختل و نابود می سازد و فرد را جدای از بیمارهای سخت گوارشی ، مساعد ابتلای به سرطان می کند . غذاهای ایرانی نیز نوعا” به گونه ای هستند که بدون ادویه جات ، ترشی ، و شوری تهیه نمی شوند .

8-  آرد سفید (بدون سبوس) : خیلی ها این را شنیده اند که آرد سفید و بدون سبوس مفید نیست ، اما کمتر کسی می داندکه این نوع آرد تا چه حد برای سلامتی زیان آور است . آردی که اکنون برای نانوایی ها تولید میشود و به آرد سفید معروف است ،در واقع بطور طبیعی اینگونه که می بینیم ، سفید نیست! آردی که ما امروز برای پخت نان و یا کیک از آن استفاده می کنیم درکارخانه های آردسازی با استفاده از گازی بنام کلوراین سفید میشود که کاربردی شبیه به وایتکس و سفید کردن لباسها دارد .ممکن است متخصصین علم تغذیه بگویند اگر میزان استفاده از آرد سفید به شکل معقولی باشد ، کلوراین موجود در آن خطریبرای سلامتی ندارد .اما این را نمی گویند که مصرف معقولانهء آن یعنی چقدر؟ این مادهء سرطانزا شاید برای کسی که هفته ای یکبار نان مصرف کندمشکلی ایجاد نکند ، اما مردمی مانند ایرانیان که نان اصلی ترین غذای آنهاست و نه هفته ای یکبار ، بلکه روزانه دست کم سه بارنان میخورند چه؟ کلوراین همچنین موجب افزایش شدید قندخون نیز میشود . به این ترتیب ، همهء مردم ایران با این نانی که ازنانوایی می گیرند و میخورند ، در معرض ابتلای به انواع بیماری های قندی ، قلبی و سرطان هستند . جدای از نان سفید ، برنج هایداخلی و خارجی که مردم ایران مصرف می کنند نیز تماما” آلوده به سم خطرناکی بنام آرسنیک هستند . کشاورزان آرسنیک را به برنج های خود می زنند تا از بوجود آمدن آفت هایی مانند شپش برنج در آنها جلوگیری کنند . این جدای از سموم و آفت کش هایی هست که در مزراع برنج ریخته میشود . در یک چنین وضعیتی ، وقتی سفرهء ایرانی بدون نان و برنج پهن نشود ، رشد آمار سرطاندر کشورمان نیز نباید پدیده ای غیرعادی تلقی شود .



9 غذاهای رژیمی : خوراکی ها و نوشیدنی هایی که وارد بازار میشوند و روی آنها برچسب هایی از قبیل کم کالری و رژیمی دیده می شود ، در حال تبدیل شدن به یکی از علل بروز سرطان در مردم هستند . میزان سدیم و نیز طعم دهنده های مصنوعی درغذاهای رژیمی بالاست . علاوه بر این غذاها ، در نوشیدنی های رژیمی نیز از شیرینی های مصنوعی و از جمله اسپارتیم و ماده ایبنام دی کی پی استفاده میشود که تماما” سرطانزا هستند . کسانی که برای کاهش وزن و یا به دلیل قندخون خود بطور روزانه ازاین غذاها و نوشیدنی ها مصرف می کنند قاعدتا” باید خود را برای ابتلای به سرطان آماده کنند . جالب اینجاست که مطالعات علمی شنان می دهند خوردن غذاها و نوشابه های رژیمی نه تنها تاثیر چندانی در کاهش وزن افراد ندارند ، بلکه موجب بالا رفتن وزآنها نیز میشوند
10 – گوشت قرمز : انسان بطور طبیعی موجودی میوه خوار و تا حدودی گیاهخوار است . 
گوشتخواری برای انسان مرگبار است و با روح انسانی ما سازگاری ندارد . در واقع از نظر تاریخی ، انسان اخیرا” و در همین دوسه هزار سال اخیر گوشتخوار و مردارخوار شده است . مصرف گوشت حیوانات (و در مقیاسی کمتر، گوشت پرندگان) مستقیما”روند تولید و تکثیر سلول های بدن انسان را هدف قرار می دهد . کسانی که بطور روزانه گوشت میخورند احتمال ابتلایشان به سرطان بیش از ۲۰ درصد بیشتر از کسانی هست که گوشت مصرف نمی کنند . مطالعات پزشکی در آمریکا نشان می دهند ارتباط مستقیمی بین مصرف گوشت و سرطان روده وجود دارد . کباب کردن گوشت و در واقع خوردن کباب ، میزان سرطانزایی آنرابیشتر می کند . سرطان بیماری کشنده ای است که معمولا” بین سنین ۵۰ تا ۷۵ سالگی به سراغ آدم می آید . بنابراین ، تا فرصتیباقی مانده است ، خوردن گوشت را ترک کنیم . فراموش نباید کرد که خوردن هر نوع فرآوردهء گوشتی یعنی شرکت در جرم وجنایتی بنام کشتن حیوانات . کسانی که گوشت میخورند عملا” دستشان به خون یک گاو ، گوسفند ، بز و یا مرغ آلوده است .

11– آبمیوه و نوشابه های گاز دار : هیچ منبع غذایی بی خاصیت تر از آبمیوه ها و نوشابه های گازدار موجود در بازار نیست . درواقع آنچه که به عنوان آبمیوه می گیریم و میخوریم چیزی بیشتر آب ، شکر ، اسانس ها ، طعم دهنده ها و مواد شیمیایینگهدارندهء آنها نیست . هیچ نوع ویتامین و مادهء مقوی هم در آنها یافت نمی شود و تمام آنچه که دربارهء ویتامین ها و خواصمختلف غذایی روی این محصولاتت نوشته میشود دروغ است . گاز ، نیترات سدیم ، فسفات ، قند ، رنگ مصنوعی و امثال اینها رامی دانیم اما کمتر کسی هست که به عمق کلمهء "افزودنی های مجاز” در ترکیبات این نوشیدنی ها دقت کند .یکی از این افزودنی ها ماده ای هست بنام میتیل میدازول چهار که مصرف دائمی و روزانهء آن بسیار خطرناک است . در واقع ترکیبات یک نوشابهء گازدار و یا یک آبمیوهء پاکتی ، بستهء کاملی از مواد سرطانزاست . بدن انسان بطور طبیعی از نوشیدن نوشابه های گازدار بیزار است . کافیست که برای اولین بار مقدار اندکی نوشابهء گازدار را به یک کودک خردسال بدهید و واکنش او وچهره اش  را بعد از نوشیدن یک جرعه نوشابهء گازدار ببینید . اما متاسفانه به دلیل تبلیغات و مصرف پی در پی و دائمی ایننوشابه ها ، بدن ما بتدریج نه تنها در مقابل خوردنش مقاومتی نشان نمی دهد، بلکه به مصرف آن عادت هم می کند! در حال حاضرمردم ایران رکوردار مصرف نوشابه های گازدار – دست کم در خاورمیانه – هستند و اعتنایی هم به عاقبت آن و بالا رفتن آمارسرطان در کشورشان ندارند .و اما حرف آخر و توصیه هایی برای سلامتی خود و عزیزانتان : عادت کنید چایی را بدون قند بخورید ، غذاهای چرب را نخورید ،عادت کنید بجای نوشابه دوغ کم نمک و کم چرب بنوشید ، از سبزیجات و میوه جاتی که با کود طبیعی و یا حیوانی تقویت شده اندمصرف کنید ،  حبوبات و غذاهای گیاهی را جانشین گوشت کنید ،  گوشتخواری و مردارخواری را کنار بگذارید

 
  BLOGFA.COM